Arbejdspladsvurdering (APV)

Arbejdspladsvurdering (APV)

Loven: 

Virksomheder med ansatte er forpligtiget ved lov til at lave arbejdspladsvurdering. Der er metodefrihed, men det er et krav at inddrage medarbejderne. Arbejdspladsvurderingen skal indeholde fysisk, kemisk og psykisk arbejdsmiljø, samt undersøge sygefravær.


Hvad skal der gøres?:

Den proces I gennemgår ved udarbejdelse af arbejdspladsvurdering  består af kortlægning af arbejdsmiljøet - evt. ved hjælp af spørgeskemaundersøgelse. Derefter kommer en analyse af spørgeskemaundersøgelsen, handlingsplan, gennemførelse af de tiltag, der er nødvendige. Sidst kommer opfølgning på om ændringerne har hjulpet på medarbejdernes arbejdsmiljø.


Hvorfor søge hjælp?:

VITA støtter og styrer processen igennem det lovpligtige arbejdsmiljøarbejde i nøjagtigt den grad, I har brug for. Ikke mere, og ikke mindre.


Vi udarbejder et spørgeskema, der passer til jeres arbejdsgange og medarbejdere. Hvis i har brug for specialiserede APV, fx omkring psyktisk arbejdsmiljø eller skrappe kemikalier som epoxy, klarer vi også det.


Det med småt:

For at følge den nye GDPR, skal hver medarbejder, der udfylder en personlig APV udfylde en samtykkeerklæring om, at VITA må behandle og opbevare deres besvarelser i op til 3 år (indtil næste apv runde). Det er helt frivilligt! Ønsker medarbejderen at være anonym, undlader de bare at skrive under, og deres besvarelser kommer med som en samlet vurdering af virksomhedens arbejdsmiljø.

Alle medarbejdere er velkomne til at bruge os som mæglere anonymt i tilfælde af mobning, trusler, vold eller seksuel chikane, hvor de ikke ønsker at stå frem.

VITA Sundhed & Arbejdsmiljø følger altid op på opgaven.

Vi kontakter jer efter 6 mdr. for at sikre fuld tilfredshed.

En lille historie:

Jensen har et lille elektrikerfirma med 3 ansatte. Det har kørt på samme måde i mange år, og de passer selvfølgelig allesammen godt på hinanden til dagligt.

En dag i august kommer Arbejdstilsynet på besøg og spørger efter hvor medarbejdernes APV'er er? Det ved Jensen sørme ikke. Hvad skal de med en APV?

Tilsynsførende bliver lidt stram i ansigtet og siger, at hvis de ikke har lavet APV'er må han desværre give dem et påbud, som de skal efterkomme inden for 2 måneder. Det passer bare rigtig dårligt ind, for Jensen har lige fået fire store ordrer ind.

Jensen ringer til Susie fra VITA, som med glæde tager opgaven for ham, og 3 uger senere er mappen med APV'er på plads på Jensen's kontor med alle medarbejdernes besvarelser.

Jensen er samtidigt  blevet rustet til det videre arbejdsmijløarbejde, af Susies grundige forklaringer, så nu kan Arbejdstilsynet bare komme! Kaffen er sat over.

Arbejdsmiljø